Home » Cultură » Ziua Star Wars. Fanii seriei sărbătoresc într-un alt fel

Ziua Star Wars. Fanii seriei sărbătoresc într-un alt fel

Ziua Star Wars. Fanii seriei sărbătoresc într-un alt fel
Publicat: 04.05.2020
Data de 4 mai este considerată Star Wars Day/ Ziua Războiului Stelelor. Izolarea nu îi împiedică pe fanii seriei din întreaga lume să sărbătorească.

O convenţie a fanilor şi o campanie de strângere de fonduri online şi actualizări ale jocurilor inspirate de serie sunt doar câteva dintre modurile în care pasionaţii francizei sărbătoresc din izolare în 2020.

Data de 4 mai este considerată Star Wars Day/ Ziua Războiului Stelelor. În anul 1978, fanii francizei au inventat un joc de cuvinte pornind de la clasicul slogan „May the Force Be With You” („Forţa să fie cu tine”): „May the Fourth Be With You” (4 mai fie cu tine!).

În 2020, Reedpop, organizaţia din spatele acestei sărbători, va marca evenimentul printr-o convenţie online.

Convenţia „An Online Revelry: May the 4th Be With You and Revenge of the 5th” are loc pe 4 şi 5 mai, în colaborare cu Festivalul Comic Con de la New York. Evenimentul programează evenimente multiple, inclusiv distribuire live pe Twitter a episoadelor din serialele „Star Wars: The Clone Wars” şi „Star Wars: Rebels”, ca şi sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu scenarişti şi actori asociaţi francizei, potrivit Mediafax.

Fanii vor putea participa la concursuri de cultură generală, cu premii, organizatorii încurajându-i să folosească hashtag-urile #Maythe4th şi #Revengeofthe5th.

Ultimele actualizări pentru Star Wars Battlefront 2

Evenimentele vor avea loc pe conturile de social media asociate ReedPop properties, inclusiv New York Comic Con, C2E2, BookCon, Emerald City Comic Con şi Florida SuperCon.

În 2020, fanii au un motiv suplimentar de celebrare. Jocul Star Wars Battlefront 2 primeşte ultimele actualizări. Ultimul pachet cu opţiuni este intitulat ”The Battle on Scarif” şi a fost deja difuzat online.

Sărbătoarea a început de duminică, cu Rebelthon 2020, o acţiune online care şi-a propus să strângă fonduri pentru UNICEF şi lupta împotriva Covid-19.

Aniversarea este o ocazie şi pentru platforma Disney plus să adune toate peliculele din serie şi să lanseze un documentar despre cel mai nou serial dedicat universului Star Wars, ”The Mandalorian”. Al doilea sezon din povestea construită în jurul micului erou din specia maestrului Yoda este programat în octombrie.

În anul 1978, fanii au inventat un joc de cuvinte pornind de la clasicul slogan „Star Wars” „May the Force Be With You” („Forţa să fie cu tine”): „May the Fourth Be With You”. Deşi iniţial fanii din SUA au invocat această expresie ca urare de Ziua Independenţei, 4 iulie, în anul următor data a fost restabilită pentru 4 mai, ca urmare a publicării unei pagini de publicitate în ziarul The London Evening News, care conţinea un mesaj de felicitare adresat primei femei britanice în funcţia de prim-ministru, Margaret Thatcher, care a câştigat alegerile chiar pe 4 mai 1979: „May the Fourth Be With You, Maggie. Congratulations!”.

În acel moment, filmul „Războiul stelelor/ Star Wars”, lansat pe 25 mai 1977, câştigase deja şase premii Oscar, pentru cea mai bună muzică, cel mai bun mixaj de sunet, cele mai bune efecte vizuale, cele mai bune costume, cele mai bune decoruri şi cel mai bun montaj.

În plus, după lansarea filmului „Războiul Stelelor-Episodul III: Răzbunarea Lorzilor Sith”, a apărut şi expresia „Revenge of the 5th”, care marchează o sărbătoare, de pe 5 mai, dedicată personajelor negative ale francizei.

Creată din imaginaţia lui George Lucas, franciza „Războiul stelelor” a marcat, în 1977, naşterea unui nou gen în cinema-ul comercial, popular, destinat publicului larg. Lucas a vândut compania Lucasfilm în 2012, pentru 4,05 miliarde de dolari, studiourilor Disney, care au continuat seria „Războiul Stelelor/Star Wars” cu trei noi filme, lansate din 2015, precum şi cu alte producţii derivate.

Franciza „Războiul stelelor” a devenit un veritabil fenomen cultural, iar personaje precum Luke Skywalker, Prinţesa Leia şi Darth Vader şi fraze precum „May the force be with you” („Forţa fie cu tine”) au intrat în cultura populară mondială.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase